piątek, 17 czerwca 2011

Kompot sezonowo - czerwcowy

Jeszcze czas, aby wykorzystać pyszny rabarbar!
Spieszmy się, póki jeszcze jest.
Rabarbar na kompot można połączyć z różnymi owocami, ja dziś wybrałam te sezonowe.
Mało słodki (taki lubię najbardziej), orzeźwiający i z tyloma owocami... pycha!!!



Kompot sezonowo - czerwcowy

2 gruszki
300 g truskawek
300 g rabarbaru
około 8 łyżek cukru
4 l wody

Wodę zagotować. 
Owoce obrać i pokroić w 2 centymetrową kostkę, po czym wrzucić do garnka.
Kompot osłodzić do smaku i gotować przez następne 15 minut.
Przed podaniem warto ostudzić.

Smacznego!

3 komentarze:

Niebieska Pistacja pisze...

napiłabym się chętnie :)
http://niebieskapistacja.blox.pl/html

just-great-food pisze...

My też :) Poprosimy 2 szklanki ;)

Panna Malwinna pisze...

przydałaby mi się teraz szklaneczka takiego kompociku;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...