Jeszcze czas, aby wykorzystać pyszny rabarbar!
Spieszmy się, póki jeszcze jest.
Rabarbar na kompot można połączyć z różnymi owocami, ja dziś wybrałam te sezonowe.
Mało słodki (taki lubię najbardziej), orzeźwiający i z tyloma owocami... pycha!!!
Kompot sezonowo - czerwcowy
2 gruszki
300 g truskawek
300 g rabarbaru
około 8 łyżek cukru
4 l wody
Wodę zagotować.
Owoce obrać i pokroić w 2 centymetrową kostkę, po czym wrzucić do garnka.
Kompot osłodzić do smaku i gotować przez następne 15 minut.
Przed podaniem warto ostudzić.
Smacznego!
3 komentarze:
napiłabym się chętnie :)
http://niebieskapistacja.blox.pl/html
My też :) Poprosimy 2 szklanki ;)
przydałaby mi się teraz szklaneczka takiego kompociku;)
Prześlij komentarz