środa, 9 marca 2011

Conchiglioni z krewetkami i pomidorami

To szybkie i bardzo proste danie do przygotowania wymyśliłam dziś ze składników dostępnych w mojej kuchni, bo do sklepu dziś było mi nie po drodze... I na czasie też mi zależało - nie ukrywam. 



Conchiglioni z krewetkami i pomidorami
porcje na 3 osoby

250 g makaronu conchiglioni
300 g krewetek
puszka pomidorów w całości
6 ząbków czosnku
pieprz i sól
oregano
odrobina papryki słodkiej mielonej
oliwa
świeża pietruszka

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krewetki opłukać i obrać z ogonków i podsmażyć (ok. 2-3 min) na patelni z gorącą oliwą.
Pomidory z czosnkiem zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i oregano.
Do podsmażonych krewetek dodać sos i przez chwilę podsmażyć. Dodać odrobinę papryki mielonej.
Do krewetek i pomidorów dodać ugotowany makaron i posiekaną pietruszkę. Wymieszać i jeszcze chwilę trzymać na ogniu (ok. 2 min).

Smacznego!

5 komentarzy:

Grace pisze...

Wpisuję na swoją listę ,,to do"!

Lekka pisze...

Ekstra pomysł!
Potrzeba matką wynalazków.:)

Kubełek Smakowy pisze...

Wspaniałe danie. A te kolory!

Justyna pisze...

Bo to pyszności są! Polecam szczerze szczerze szczerze! ;-)

vanilla pisze...

krótko, zwięźle i na temat... Podbiłaś me podniebienie tym daniem. Smak krewetki i pomidora, to jest to, co tygrysy lubią najbardziej.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...