środa, 25 stycznia 2012

Pizzerki ekspresowe z kozim serem


Są bardzo szybkie w zrobieniu. Jak się ma 10 minut na przygotowanie ciepłego posiłku, to trzeba kombinować jak tylko się da. A że wyrzucać jedzenia nie lubię - wykorzystuję czasem wszystko co mam w lodówce. Jak to się nazywa? Ekonomiczna kuchnia...?
Tak czy owak, pizzerki wyszły bardzo dobre. Trochę kwaskowe, ale zawsze można dodać mniej pomidorów z puszki bądź dodać ser mozarella. Wszystko zależy od nas i naszych zapasów.


Pizzerki ekspresowe z kozim serem

opakowanie ciasta francuskiego
małe opakowanie sera koziego
pomidorki koktajlowe
pomidory krojone w puszce
oregano

Ciasto francuskie wystawić do odmrożenia.
Pokroić na kwadraty o bokach wielkości 8-10 cm.
Nagrzać piekarnik do 160 st. C.
W pokrojonych kawałkach ciasta brzegi podnieść do góry.
Na dnie wysmarować pomidorami z puszki, pokruszyć ser kozi i wyłożyć kilka połówek małych pomidorków, na koniec posypać oregano.
Piec w piekarniku około 10 minut, aż ser się trochę rozpuści a brzegi zarumienią.

Smacznego!

5 komentarzy:

Saratelka pisze...

Bardzo dobry pomysł na ciepłą przekąskę! Gotowe ciasto francuskie jest super, można zrobić szybko efektowne wypieki na słono albo na słodko :)

Dusia pisze...

Boska propozycja:)

Sue pisze...

Świetne! W sam raz na ciepłą kolację, z rodzinką. :)

Grace pisze...

Zgadzam się, ciasto francuskie świetnie się sprawdza :)

Justyna pisze...

Choć przyznam Wam się, że bardzo chciałabym kiedyś sama zrobić takie ciasto francuskie... ale chyba jeszcze do tego nie dojrzałam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...